Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κνοτ (ΕΚΤ): Δεν χρειάζεται νέα αύξηση επιτοκίων για πέσει ο πληθωρισμός στο 2%

Με τα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων, έχουμε μια αξιόπιστη προοπτική να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% στη διάρκεια του 2025, υπογράμμισε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης.

Κνοτ (ΕΚΤ): Δεν χρειάζεται νέα αύξηση επιτοκίων για πέσει ο πληθωρισμός στο 2%

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αξιόπιστες πιθανότητες να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% το 2025 έχοντας αυξήσει τα επιτόκια στο σημερινό επίπεδο, δήλωσε την Παρασκευή ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ.

«Νομίζω ότι η πολιτική είναι σε καλό σημείο, με την έννοια ότι με τα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων, έχουμε μια αξιόπιστη προοπτική να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% στη διάρκεια του 2025», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης σε συνέδριο. 

 Ο κεντρικός τραπεζίτης της Κροατίας, Μπόρις Βούτσιτς, δήλωσε από την πλευρά ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει σε ομαλή προσγείωση αλλά προειδοποίησε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι οικονομικές προοπτικές πέρα από μια περίοδο έξι μηνών. 

O Σλοβένος κεντρικός τραπεζίτης Μπόσταν Βαλς, υποστήριξε ότι η οικονομία της ευρωζώνης πραγματοποιεί μια «ομαλή προσγείωση» και ότι δεν φαίνεται να απαιτείται ύφεση για τη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v