Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H E.Ε. εξετάζει περιορισμούς στις τεχνολογικές εξαγωγές στην Κίνα

Η τεχνολογία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του γεωπολιτικού ανταγωνισμού και η Ε.Ε. θέλει να είναι παίχτης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα.

H E.Ε. εξετάζει περιορισμούς στις τεχνολογικές εξαγωγές στην Κίνα

H Eυρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει την επιβολή περιορισμών σε νευραλγικές τεχνολογίες καθώς προσπαθεί να μειώσει τα ρίσκα που απορρέουν από τις σχέσεις της με την Κίνα και άλλα αυταρχικά καθεστώτα. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει τέσσερις τομείς στους οποίους το μπλοκ των 27 χωρών θα αξιολογήσει αν θα απαγορεύσει τη μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών σε άλλες χώρες: τους ημιαγωγούς, την τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική υπολογιστική και τη βιοτεχνολογία. 

«Η τεχνολογία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του γεωπολιτικού ανταγωνισμού και η Ε.Ε. θέλει να είναι παίχτης» δήλωσε η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικεφαλής ψηφιακής πολιτικής. «Και για να είναι κανείς παίχτης, θέλουμε μια ενιαία ευρωπαϊκή θέση, στη βάση κοινής αξιολόγησης των ρίσκων» πρόσθεσε. 

Ωστόσο, τόνισε ότι η Κομισιόν θα εργαστεί με τα 27 κράτη μέλη προτού προτείνει κάποια δράση και δεν «θα προκαταλάβει κάποιο μέτρο». 

«Θα παραμείνουμε ένας ανοιχτός και αξιόπιστος διεθνής εταίρος» υπογράμμισε σύμφωνα με τους Financial Times. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v