Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Διερευνητική εντολή στον Σάντσεθ δίνει ο βασιλιάς

Για να φτάσει τον αριθμό των ψήφων που απαιτούνται ώστε να παραμείνει στην εξουσία, ο Σάντσεθ θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από αυτονομιστικά καταλανικά και βασκικά κόμματα. Απέτυχε να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης ο νικητής Φεϊχό.

Ισπανία: Διερευνητική εντολή στον Σάντσεθ δίνει ο βασιλιάς

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας έδωσε διερευνητική εντολή στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ προκειμένου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για μια νέα θητεία, μετά τη σειρά αποτυχημένων ψηφοφοριών για τον συντηρητικό αντίπαλό του την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η πρόεδρος της Κάτω Βουλής Φρανσίνα Αρμενγκόλ

Στις γενικές εκλογές της 23ης Ιουλίου, το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του Σάντσεθ εξασφάλισε λιγότερες έδρες από τους συντηρητικούς του Αλμπέρτο Νούνιες Φεϊχό, ωστόσο ο Σάντσεθ υποστήριξε ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να επιτύχει συναινέσεις ώστε να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική ψηφοφορία, μεταδίδει το Reuters.

Για να φτάσει τον αριθμό των ψήφων που απαιτούνται ώστε να παραμείνει στην εξουσία, ο Σάντσεθ θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από καταλανικά και βασκικά κόμματα, μερικά από τα οποία υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της περιφέρειάς τους από τη Μαδρίτη.

Εάν κανένας υποψήφιος δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, θα πρέπει να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v