Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σλοβακία κατηγορεί τη Ρωσία για ανάμειξη στις πρόσφατες εκλογές της

Η Μπρατισλάβα καλεί Ρώσο διπλωμάτη στο ΥΠΕΞ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για «ψευδείς δηλώσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών» την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Η Σλοβακία κατηγορεί τη Ρωσία για ανάμειξη στις πρόσφατες εκλογές της

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί για δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έγιναν ψευδή σχόλια την παραμονή των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Σλοβακία, όταν ίσχυε μορατόριουμ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι προς όφελος ή σε βάρος των υποψηφίων.

«Η διεύθυνση διπλωματίας διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή δήλωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη Σλοβακία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια σκόπιμα διαδιδόμενη παραπληροφόρηση αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v