Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε $5 δισ. μπαίνει στην αγορά ιδιωτικής πίστωσης η Wells Fargo

Η μεγάλη αμερικανική τράπεζα εγκαινιάζει private-credit fund σε συνεργασία με τη Centerbridge. Mακραίνει o κατάλογος των εμπλεκομένων στην αγορά της ιδιωτικής πίστωσης.

Mε $5 δισ. μπαίνει στην αγορά ιδιωτικής πίστωσης η Wells Fargo

Η Wells Fargo και η Centerbridge Partners εγκαινιάζουν ένα ταμείο άμεσου και απευθείας δανεισμού (direct-lending fund), εν μέσω καταιγιστικών τραπεζικών προσπαθειών να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά ιδιωτικού χρέους, ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων.

Το fund θα βάλει τον πήχη σε τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια, χορηγώντας κατά κύριο λόγο εξασφαλισμένα δάνεια σε εταιρείες μεσαίου μεγέθους στη Βόρεια Αμερική. Η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Centerbridge δημιούργησε μια θυγατρική με την επωνυμία Overland Advisors, επενδυτικό όχημα στην ιδιωτική πίστωση. Η Wells Fargo, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, θα παρέχει πόρους πελατών και μια μειοψηφική επένδυση.

Η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι και η British Columbia Investment Management είναι μεταξύ των βασικών επενδυτών, έχοντας παράσχει σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε αρχικές δεσμεύσεις μετοχών, γράφει το Bloomberg.

Η Wells Fargo εντάσσεται σ' έναν αυξανόμενο κατάλογο τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό χώρο πίστωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόσφατα, η Societe Generale ανακοίνωσε σχετική συνεργασία με την Brookfield Asset Management και η Deutsche Bank ξεκίνησε ένα ειδικό ταμείο ιδιωτικής πίστωσης. Εν τω μεταξύ, η JPMorgan και η Barclays έχουν δεσμεύσει μετρητά από τους ισολογισμούς τους ώστε να προχωρήσουν σε ανταγωνιστικά deals.

Η ιδιωτική πίστωση έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, πρώτα καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και στη συνέχεια εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων παγκοσμίως, καθώς πολλά ιδιωτικά δάνεια έχουν κυμαινόμενα επιτόκια. Αυτό θέτει σε απειλή μια βασική πηγή εσόδων για τις παραδοσιακές τράπεζες.

Η μεγάλη εμπορική τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είχε εμπορικά τραπεζικά δάνεια 229 δισ. δολ. στον ισολογισμό της στις 30 Ιουνίου.

Από την άλλη, η Centerbridge, με έδρα τη Νέα Υόρκη, επενδύει σε ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιωτικές πιστώσεις και ακίνητα, με κεφάλαια 36 δισ. δολάρια υπό διαχείριση στα μέσα του έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v