Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενταξη Ουκρανίας στην ΕΕ: Εντυπωσιασμένη η πρόεδρος της Κομισιόν από την πρόοδό της

Κάνει ταχεία πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και μπορεί γρήγορα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ενταξη Ουκρανίας στην ΕΕ: Εντυπωσιασμένη η πρόεδρος της Κομισιόν από την πρόοδό της

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ουκρανία σημειώνει ταχεία πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και μπορεί γρήγορα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Με έκπληξη βλέπω ότι η Ουκρανία κάνει πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις ενώ διεξάγει πόλεμο», είπε σε συνέντευξή της αργά την Τρίτη στην τηλεόραση του Bloomberg στη Νέα Υόρκη. «Αν κρατήσουν τον ρυθμό -και βλέπω ότι είναι απόλυτα κινητοποιημένοι-, αυτή θα είναι μια αποφασιστική στιγμή».

Τόνισε ότι η διαδικασία βασίζεται στην αξιοκρατία και αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά είπε ότι είναι πεπεισμένη ότι το Κίεβο θα πετύχει τελικά την υποψηφιότητά του για ένταξη.

Η Φον ντερ Λάιεν είπε επίσης ότι είναι σίγουρη ότι το μπλοκ θα μπορέσει να εκπληρώσει τη δέσμευσή του αυτή την άνοιξη να προμηθεύσει στην Ουκρανία 1 εκατομμύριο φυσίγγια εντός 12 μηνών.

«Πιέζουμε τη βιομηχανία, τη στρατιωτική βιομηχανική βάση, πολύ δυνατά», είπε. «Υπάρχει μεγάλη εστίαση σε αυτό. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v