Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οπλα με τεχνητή νοημοσύνη αξίας €209 εκατ. ετοιμάζει η γερμανική Helsing

«Η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία πρέπει επειγόντως να υιοθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη με υπεύθυνο τρόπο». Με νέο στρατηγικό επενδυτή τη σουηδική Saab και με δραστηριοποίηση στην Ουκρανία.

Οπλα με τεχνητή νοημοσύνη αξίας €209 εκατ. ετοιμάζει η γερμανική Helsing

Η γερμανική εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Helsing συγκέντρωσε χρηματοδότηση 209 εκατ. ευρώ και όρισε νέο στρατηγικό επενδυτή τη σουηδική Saab.

Η εταιρεία venture capital General Catalyst ηγήθηκε του γύρου ενώ τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για επέκταση σε Γαλλία, Γερμανία και Bρετανία και για επενδύσεις στην τεχνολογία, ανέφερε η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Βερολίνο.

Η Saab και η Helsing συνεργάζονται ήδη στο πλαίσιο σύμβασης με το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας για αναβάθμιση 15 Eurofighter της Luftwaffe, με «δυνατότητες γνωστικού ηλεκτρονικού πολέμου» μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Η Helsing παρέχει επίσης τεχνολογία στην εμπόλεμη Ουκρανία και έχει αναπτύξει προσωπικό στη χώρα.

«Η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία πρέπει επειγόντως να υιοθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη με υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο partner της General Catalyst Paul Kwan.

Η Helsing ιδρύθηκε το 2021 και την ίδια χρονιά έλαβε χρηματοδότηση από τον ιδρυτή της Spotify Daniel Ek, μέσω της επενδυτικής του εταιρείας Prima Materia. Εντάσσεται στο κύμα νεοφυών επιχειρήσεων αμυντικής τεχνολογίας που έχουν λάβει χρηματοδοτική ώθηση από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, γράφει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v