Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υφεση της γερμανικής οικονομίας φέτος θα δείξει το update

Η κυβέρνηση παρουσιάζει τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της τον επόμενο μήνα για το πώς κινήθηκε το ΑΕΠ φέτος. Αναμένεται να αναθεωρήσει την προηγούμενη πρόβλεψή της για υποτονική ανάπτυξη 0,4%.

Υφεση της γερμανικής οικονομίας φέτος θα δείξει το update

Την εκτίμηση ότι η γερμανική οικονομία πέρασε σε ύφεση φέτος αντί για υποτονική ανάπτυξη αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, κατά το update των προοπτικών της για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης τον επόμενο μήνα, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα της χώρας καθώς ο βιομηχανικός της τομέας κάνει αγώνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι πιθανό να συρρικνωθεί το τρίτο τρίμηνο και να επεκταθεί ελαφρά μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες της χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί το 2023 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την επικαιροποιημένη πρόβλεψη.

Αντί για ανάπτυξη 0,4% για ολόκληρο το έτος που προβλεπόταν στα τέλη Απριλίου, η κυβέρνηση θα υποβαθμίσει τις προοπτικές της σε ύφεση έως και 0,3%, είπε μία από τις πηγές. Το υπουργείο Οικονομίας πρόκειται να δημοσιεύσει τις φθινοπωρινές του προβλέψεις στις 11 Οκτωβρίου και τα τελικά στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τις εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v