Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Τουρκία

Ασχημα τα νέα για τη νέα ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών που διορίστηκε τον Ιούνιο κι έχει δηλώσει ότι ο περιορισμός του ελλείμματος είναι βασική προτεραιότητα.

Στο κόκκινο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Τουρκία

Μεγαλύτερο από το αναμενόμενο έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε η Τουρκία τον Ιούλιο, καθώς οι μεγάλες εισαγωγές ενεργειακών προϊόντων και χρυσού αντιστάθμισαν τις μεγάλες εισροές από το δυνατό ξεκίνημα της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, βασικό βαρόμετρο της ροής αγαθών και κεφαλαίων, έφτασε τα 5,5 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα. Ο αριθμός ήταν σημαντικά χειρότερος από τα 4,5 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters και ανεβάζει το έλλειμμα του έτους μέχρι σήμερα σε πάνω από 42 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία σηματοδοτούν μια οπισθοδρόμηση για τη νέα ομάδα οικονομικής διαχείρισης της Τουρκίας - ο Μεχμέτ Σιμσέκ διορίστηκε υπουργός Οικονομικών τον Ιούνιο και ο περιορισμός του ελλείμματος είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v