Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... βρικόλακες πολεμά τα ρωσικά drones τώρα η Ουκρανία

Απευθείας από αμερικανική εταιρεία προμηθεύτηκε συστήματα το Κίεβο, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τα κύματα επιθέσεων με drones. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Με... βρικόλακες πολεμά τα ρωσικά drones τώρα η Ουκρανία

Τα στρατεύματα της Ουκρανίας χρησιμοποιούν τώρα ένα αμερικανικό πυραυλικό σύστημα γνωστό ως Vampire (βρικόλακας) για να καταστρέψουν ρωσικά drones, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Παράγεται από την L3Harris Technologies Inc., τα όπλα μεταφέρονται σε φορτηγά και επιτρέπουν στην Ουκρανία να αποτρέψει ρωσικά χτυπήματα, δήλωσε στο Bloomberg News υπηρεσία του Πενταγώνου.

«Τα αρχικά συστήματα Vampire έχουν παραδοθεί και βρίσκονται σε λειτουργία από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε.

Τέσσερα από τα πρώτα 14 συστήματα που συμβασιοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο συμφωνίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, έφτασαν στην Ουκρανία στα μέσα του έτους, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας προς τους επενδυτές, με τα υπόλοιπα να αναμένονται μέχρι τον Δεκέμβριο. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα περαιτέρω παραδόσεων.

Οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν αγωνιστεί για να παράσχουν στην Ουκρανία αμυντικές δυνατότητες, καθώς η Ρωσία χρησιμοποίησε drones, συμπεριλαμβανομένου του ιρανικού Shahed-136, με καταστροφικές συνέπειες.

Συντομογραφία του «Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment», το σύστημα Vampire αποτελείται από φορητά κιτ που μπορούν να εγκατασταθούν σε οχήματα που παρέχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εκτοξεύει πυραύλους της BAE Systems, ειδικά σχεδιασμένους ώστε να εκρήγνυνται κοντά σε drone.

Τον Απρίλιο, το Πεντάγωνο είπε ότι έχει συνάψει σύμβαση για 10 κινητά συστήματα αντι-drone καθοδηγούμενα με λέιζερ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά.

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, η οποία προέρχεται από τα υπάρχοντα αποθέματα, το συμβόλαιο για τα Vampire έγινε απευθείας στην αμυντική βιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v