Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο ταξίδι Πούτιν εκτός Ρωσίας μετά το ένταλμα σύλληψης

Θα επισκεφθεί την Κίνα. Δεν έχει ταξιδέψει εκτός χώρας από τότε που το δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης τον Μάρτιο, αν και έχει επισκεφθεί τις ρωσικά κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Πρώτο ταξίδι Πούτιν εκτός Ρωσίας μετά το ένταλμα σύλληψης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, το Κρεμλίνο προετοιμάζει την επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα για το Belt and Road Forum τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τρία άτομα με γνώση του θέματος, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο. Ο Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ να παραστεί στην εκδήλωση, είπε ένας από τους ανθρώπους.

Ο Πούτιν δεν έχει ταξιδέψει εκτός Ρωσίας από τότε που το δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε το ένταλμα τον Μάρτιο, αν και έχει επισκεφθεί τις ρωσικά κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Παράβλεψε τη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, αφού η κυβέρνηση εκεί κατέστησε σαφές ότι θα έπρεπε να συμμορφωθεί με την εντολή σύλληψής του ως υπογράφοντος στο ΔΠΔ. Είπε επίσης στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ότι δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 τον επόμενο μήνα, αν και η Ινδία δεν είναι υπογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v