Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο τη νύχτα

Ηχησαν οι σειρήνες και τα αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν πυραύλους κρουζ. Ουκρανικές αντεπιθέσεις με drones σε ρωσικό έδαφος με έναν νεκρό ανακοίνωσε η Μόσχα.

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο τη νύχτα

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας αεροπορική επίθεση στο Κίεβο κι άλλα μέρη της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας κατέρριψαν πυραύλους που κατευθύνονταν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε όλη την Ουκρανία είχαν σημάνει σειρήνες περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, που προειδοποιούσαν για αεροπορικές επιδρομές, προτού αρθεί ο συναγερμός γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Εχθρικοί στόχοι που κινούνταν προς την κατεύθυνση του Κιέβου καταστράφηκαν από τις αντιαεροπορικές δυνάμεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι κρουζ, πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ρουσλάν Κραβτσένκο δήλωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και δέκα κτίρια υπέστησαν ζημιές από την πτώση συντριμμιών πυραύλων σε περιοχή της περιφέρειας, η οποία δεν διευκρινίστηκε.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τις περιφέρειες Κουρσκ και Μπριάνσκ στη διάρκεια της νύχτας ως τα ξημερώματα σήμερα Κυριακή. Πρόκειται για δύο περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην επικράτειά της και χθες Σάββατο, από τις οποίες σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος σε περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία και οι οποίες οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο τριών μεγάλων αεροδρομίων που εξυπηρετούν την ρωσική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν drone πάνω από την Ίστρα, στην περιοχή της Μόσχας, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κρεμλίνου.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από θραύσμα drone στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσίας, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη της Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες για τις επιθέσεις αυτές. Το Κίεβο σπάνια αναλαμβάνει δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του εδάφους της Ρωσίας, η οποία εισέβαλε στην επικράτειά του πριν από λίγο περισσότερο από 18 μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v