Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Νεκρός ο Πριγκόζιν, τα συλλυπητήριά μου

Ως «ταλαντούχο επιχειρηματία που όμως έκανε λάθη» χαρακτήρισε τον επικεφαλής της Wagner ο πρόεδρος της Ρωσίας. Ζητά να περιμένουμε το αποτέλεσμα της επίσημης έρευνας.

Πούτιν: Νεκρός ο Πριγκόζιν, τα συλλυπητήριά μου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον αρχηγό της Wagner Γ. Πριγκόζιν ως «ταλαντούχο επιχειρηματία», δηλώνοντας ότι επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές.

Περιέγραψε τους επιβαίνοντες ως ανθρώπους «που συνέβαλαν πολύ» στις μάχες στην Ουκρανία. «Το θυμόμαστε, το ξέρουμε και δεν θα ξεχάσουμε», είπε ο Πούτιν.

Η πτώση του αεροσκάφους προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση, ενώ υπενθυμίζεται ότι πηγές κοντά στην παραστρατιωτική οργάνωση την απέδωσαν σε χτύπημα από ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα ή βόμβα. Αμερικανικές πηγές μάλιστα αποδίδουν την πτώση σε χτύπημα από πύραυλο.

Στην πρώτη τοποθέτησή του για την πτώση του αεροσκάφους που φαίνεται ότι επέβαινε ο επικεφαλής της Wagner και υψηλόβαθμα στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης, ο Πούτιν, μιλώντας στην τηλεόραση, είπε ότι είναι απαραίτητο να περιμένουμε το αποτέλεσμα της επίσημης έρευνας για τη συντριβή, συμπληρώνοντας ότι θα πάρει κάποιο χρόνο.

«Ήταν ένας άνδρας που διέπραξε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά αποσπούσε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν», δήλωσε ο Πούτιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v