Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Επισκέψεις αστυνομικών σε σπίτια μικροεπενδυτών της Zhongzhi

Οι αρχές ανησυχούν για διαμαρτυρίες από ανθρώπους που επένδυσαν στην απειλούμενη με χρεοκοπία Zhongzhi Enterprise. Αστυνομικοί ζήτησαν από επενδυτές να μην πάρουν μέρος σε συγκεντρώσεις.

Κίνα: Επισκέψεις αστυνομικών σε σπίτια μικροεπενδυτών της Zhongzhi

Eπενδυτές από όλη την Κίνα οι οποίοι τοποθέτησαν χρήματα στην προβληματική σκιώδη τράπεζα Zhongzhi Enterprise δήλωσαν ότι αστυνομικοί τους επισκέφτηκαν στο σπίτι τους και τους κάλεσαν να αποφύγουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δεκάδες άνθρωποι που επένδυσαν σε προϊόντα της Zhongzhi Enterprise δέχτηκαν φιλικές όπως είπαν επισκέψεις από αστυνομικούς τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. 

Oι επισκέψεις δεν έγιναν σε μια μεμονωμένη πόλη αλλά κάλυψαν μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, της επαρχίας του Σιτσουάν και των παράκτιων περιοχών των Γιανγκτσού και Σαντόνγκ. 

H αντίδραση αυτή καταδεικνύει την ανησυχία των κινεζικών αρχών για πιθανές αναταραχές από αγανακτισμένους επενδυτές σε μια πιθανή χρεοκοπία της Zhongzhi, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό 1 τρισ. γουάν (137 δισ. δολάρια). 

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Zhongrong International Trust, θυγατρική της Zhongzhi, για να απαιτήσουν πληρωμές σε επενδυτικά προϊόντα υψηλής απόδοσης. 

Μια επενδύτρια στη Γιανγκτσού, την ανατολική επαρχία που συνορεύει με τη Σαγκάη, είπε ότι αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι της ένα βράδυ αυτή την εβδομάδα και της ζήτησαν να μην λάβει μέρος σε συγκεντρώσεις ανθρώπων που διαμαρτύρονται για απώλειες από τη Zhongzhi. Κατέγραψαν πληροφορίες σχετικά με την επένδυσή της, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που επένδυσε, και της είπαν ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα διευθετήσουν το ζήτημα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v