Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Νέα μείωση επιτοκίων μετά τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση επιτοκίων τους τελευταίους τρεις μήνες. Πολύ κάτω από τις προβλέψεις οι λιανικές πωλήσεις. Σταματά η δημοσίευση στοιχείων για την ανεργία των νέων.

Κίνα: Νέα μείωση επιτοκίων μετά τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις

Οι φορείς άσκησης πολιτικής στην Κίνα προέβησαν στη μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων από την εποχή της πανδημίας μετά τα νέα ανησυχητικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανακοίνωσε ότι μείωσε το ετήσιο μεσοπρόθεσμο επιτόκιο διευκόλυνσης χρηματοδότησης, το οποίο χρησιμοποιείται για τον δανεισμό σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα, κατά 15 μονάδες βάσης στο 2,5%. Το επιτόκιο είχε μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014. 

Η μείωση πραγματοποιήθηκε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο κατά 4,5%.

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 3,7% τον Ιούλιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,4%.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα θα σταματήσει να δημοσιοποιεί στοιχεία για την ανεργία των νέων από τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Φου Λινγκχούι, εκπρόσωπος της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ του 21,3% τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v