Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σκαμνί η ελεγκτική εταιρεία της Akazoo

Πρόστιμο $750.000 επέβαλε στην Crowe UK η SEC γιατί δεν κατάφερε να εντοπίσει την «απάτη» στα στοιχεία που δήλωνε η εισηγμένη στον Nasdaq ελληνική εταιρεία.

Στο σκαμνί η ελεγκτική εταιρεία της Akazoo

H Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επέβαλε χρηματικές ποινές κατά της βρετανικής ελεγκτικής Crowe UK και του CEO της Νάιτζελ Μπόστοκ, για τον ελλιπή έλεγχο της Akazoo, εταιρείας streaming μουσικής με έδρα την Ελλάδα που είχε εισαχθεί στον Nasdaq. 

Η Akazoo ισχυριζόταν ότι είχε σχεδόν 40 εκατομμύρια χρήστες και 120 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα όταν εξαγοράστηκε από τη Modern Media το 2019. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στην πραγματικότητα δεν είχε κανέναν χρήστη που να πληρώνει συνδρομή και αμελητέα έσοδα. 

Σύμφωνα με την απόφαση της SEC, η Crowe UK απέτυχε να διαπιστώσει ότι η εταιρεία παρουσίαζε πλαστές συμφωνίες στην ελεγκτική της ομάδα σε μια περίοδο τριών ετών μέχρι και την εισαγωγή στον Nasdaq, από την οποία άντλησε 55 εκατ. δολάρια. 

«Η αποτυχία της Crowe UK να ελέγξει με τον δέοντα τρόπο την Akazoo συνέβαλε στον αέρα νομιμότητας που επέτρεψε στην Akazoo να γίνει εισηγμένη εταιρεία» τόνισε στέλεχος της SEC. Ο ίδιος σημείωσε ότι η SEC θα συνεχίσει να καθιστά υπόλογους τους «φύλακες» που οι επαγγελματικές τους αποτυχίες επιτρέπουν να διαπράττονται οικονομικές απάτες στα χρηματιστήρια. 

Όπως αναφέρει η SEC, στην Crowe UK επιβλήθηκε πρόστιμο 750.000 δολαρίων, ενώ της αφαιρέθηκε η δυνατότητα να ασκεί έλεγχο σε εταιρείες που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v