Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αργεντινή θα υποτιμήσει το πέσο κατά 18%

Η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει επίσης το βασικό επιτόκιο στο 118% από το 97% που βρίσκεται σήμερα

Η Αργεντινή θα υποτιμήσει το πέσο κατά 18%

Η Αργεντινή θα υποτιμήσει την επίσημη ισοτιμία του πέσο στα 350 ανά δολάριο, περίπου 18% χαμηλότερά από το κλείσιμο ης Παρασκευής, δήλωσε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας τη Δευτέρα.

Η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει επίσης το βασικό επιτόκιο στο 118% από το 97% που βρίσκεται σήμερα, πρόσθεσε στο Bloomberg ο αξιωματούχος.

Οι αλλαγές έρχονται αφότου ο ακροδεξιός υποψήφιος Χαβιέ Μιλέι σημείωσε απρόσμενη νίκη στoν πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή. 

Ο Μιλέι, 52 ετών, που αυτοπροβάλλεται ως αντισυστημικός υποψήφιος, πολέμιος της «παρασιτικής πολιτικής κάστας» έκανε αίσθηση, καθώς εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους σε εθνική κλίμακα, πάνω από 32% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα με το 65% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Ξεπέρασε έτσι τόσο την Πατρίσια Μπούλριτς, 67 ετών, η οποία πήρε προβάδισμα στην αναποφάσιστη δεξιά επί του κεντροδεξιού δημάρχου Μπουένος Άιρες, του Οράσιο Λαρέτα, εξασφαλίζοντας το 27% των ψήφων, καθώς και τον Σέρχιο Μάσα, 51 ετών, υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, που όπως αναμενόταν κέρδισε μεν την εσωκομματική ψηφοφορία στη συμπολίτευση, αλλά κατέλαβε την τρίτη θέση ως προς το ποσοστό των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v