Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόεδρος Κροατίας: Στοιχεία βεντέτας αν κρατηθούν και οι 100 συλληφθέντες

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε θέση για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόεδρος Κροατίας: Στοιχεία βεντέτας αν κρατηθούν και οι 100 συλληφθέντες

Ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς μίλησε για πρώτη φορά για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με συμμετοχή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, o Μιλάνοβιτς δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι οι οπαδοί που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού θα βρεθούν το συντομότερο δυνατό.

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», δήλωσε ο Μιλάνοβιτς και πρόσθεσε:

«Τώρα, αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους εκατό μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι θα είχε στοιχεία εκδίκησης, βεντέτας ή συλλογικής ευθύνης», είπε.

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε και πάλι ο Μιλάνοβιτς», όπως αναφέρει το dnevnik.hr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v