Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκός Οίκος: Είμαστε ανοιχτοί στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στις ΗΠΑ

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ στέλνουν σήμα ότι είναι πρόθυμες να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους σε αμερικανικό έδαφος.

Λευκός Οίκος: Είμαστε ανοιχτοί στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε αμερικανικό έδαφος εφόσον φτάσουν στο όριο τους οι δυνατότητες εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται νέα δυτικά αεροσκάφη για να απαντήσει με επιτυχία στην αεροπορική κυριαρχία της Ρωσίας.

Η Ολλανδία και η Δανία, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ηγούνται των προσπαθειών ενός διεθνούς συνασπισμού για την εκπαίδευση πιλότων και προσωπικού υποστήριξης, για τη συντήρηση αεροσκαφών και τελικά για την προμήθεια των F-16 στην Ουκρανία.

Τον Ιούλιο ο Δανός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι μια συμμαχία 11 κρατών θα ξεκινήσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους σε F-16 στη Ρουμανία τον Αύγουστο.

Η δήλωση του Κίρμπι είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ στέλνουν σήμα ότι είναι πρόθυμες να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους σε αμερικανικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέρριπτε επί έναν ολόκληρο χρόνο τα αιτήματα του Κιέβου για την παραχώρηση F-16 στην Ουκρανία και άλλαξε στάση μόλις τον Μάιο. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v