Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Tην πρώτη μηνιαία άνοδο από τον Ιούνιο του 2022 σημείωσε ο πληθωρισμός. Οριακά χαμηλότερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές η ετήσια άνοδος. Στο 4,7% ο δομικός πληθωρισμός.

ΗΠΑ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις ότι έχει εδραιωθεί η πτωτική πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή, κάτι που θα διευκόλυνε ενδεχόμενη παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα Fed με έμμεσες επιπτώσεις και στις αντίστοιχες αποφάσεις της ΕΚΤ. 

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 0,2% και ετήσια άνοδο 3,3%. Αυτή ήταν η πρώτη μηνιαία άνοδος του δείκτη από τον Ιούνιο του 2022. 

Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 3%. 

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια. Toν Ιούνιο ο δομικός πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 4,8%. 

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση του δομικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά 0,2% τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v