Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πακέτο βοήθειας 25 δισ. για Ουκρανία ετοιμάζει ο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο επιπλέον κονδύλια. Εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει σφοδρή αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους.

Νέο πακέτο βοήθειας 25 δισ. για Ουκρανία ετοιμάζει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να υποβάλει πρόσθετο αίτημα χρηματοδότησης τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κογκρέσο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, ανοίγοντας παράθυρο για μια πιθανή αναμέτρηση με τους λιγότερο πρόθυμους να παράσχουν περαιτέρω οικονομική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία Ρεπουμπλικάνους.

Το συμπληρωματικό αίτημα θα περιλαμβάνει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών και 13 δισεκατομμύρια δολάρια για αμυντικά κονδύλια, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την Ουκρανία, σύμφωνα με την πηγή.

Σημειώνεται ότι τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης δεν θα υπόκεινται σε ανώτατα όρια προϋπολογισμού. Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το απόγευμα της Τετάρτης.

Το αίτημα έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία, η αντεπίθεση της οποίας σημειώνει αργή πρόοδο. Παρά αυτές τις συνθήκες, οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες στη Βουλή - υπό την πίεση των συντηρητικών που έχουν διαφωνήσει με την ανάμειξη των ΗΠΑ στον πόλεμο - αρνήθηκαν να εγκρίνουν περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία.

Το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας που επρόκειτο να διαρκέσει σε αυτό το οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα είχαν εγκριθεί πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2022 και 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2022, συνολικά 98,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v