Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mπόουμαν (Fed): Πιθανότατα θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αυξήσουμε τα επιτόκια σε μελλοντικές συνεδριάσεις αν τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία δείξουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει κολλήσει, τόνισε η αξιωματούχος της Fed.

Mπόουμαν (Fed): Πιθανότατα θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για να οδηγήσει χαμηλότερα τον πληθωρισμό, δήλωσε η αξιωματούχος της Fed, Μισέλ Μπόουμαν. 

H Μπόουμαν δήλωσε ότι τάχθηκε υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω του υψηλού ακόμα πληθωρισμού, της ισχυρής καταναλωτικής δαπάνης, της ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων και της ανθεκτικής αγοράς εργασίας. 

«Πιστεύω επίσης ότι πιθανότατα θα απαιτηθούν επιπρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο του 2% της Fed» τόνισε σε ομιλία της στην ένωση τραπεζιτών του Κάνσας. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Μπόουμαν ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική δεν ακολουθεί προδιαγεγραμμένη πορεία και τα οικονομικά στοιχεία θα καθορίσουν τις μελλοντικές αποφάσεις. 

«Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αυξήσουμε τα επιτόκια σε μελλοντικές συνεδριάσεις αν τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία δείξουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει κολλήσει» υπογράμμισε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v