Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Οι αμερικανικές τράπεζες αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού το δεύτερο τρίμηνο

Το ποσοστό των αμερικανικών τραπεζών που αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 50,8%, από 46% το πρώτο τρίμηνο.

Fed: Οι αμερικανικές τράπεζες αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού το δεύτερο τρίμηνο

Οι αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση δανείων το δεύτερο τρίμηνο, επεκτείνοντας μια τάση που ξεκίνησε πριν εμφανιστούν πρόσφατες πιέσεις στον τραπεζικό τομέα, ανακοίνωσε η Fed τη Δευτέρα. 

Το ποσοστό των αμερικανικών τραπεζών που αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 50,8%, από 46% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα της κεντρικής τράπεζας σε τραπεζικά στελέχη.

Η κατάρρευση τεσσάρων περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ από τον Μάρτιο πυροδότησε αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα και αύξησε τις ανησυχίες ότι οι δανειστές θα περιορίσουν την πρόσβαση σε πιστώσεις με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η έκθεση έδειξε επίσης ασθενή ζήτηση για δάνεια. Το μερίδιο των τραπεζών που ανέφεραν χαμηλότερη ζήτηση για εμπορικά και βιομηχανικά δάνεια μεταξύ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων μειώθηκε στο 51,6%, από 55,6% το πρώτο τρίμηνο.

Σε προεπισκόπηση της έρευνας της Fed, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ είπε ότι «είναι σε γενικές γραμμές συνεπής με αυτό που αναμενόταν. «Έχετε αυστηρούς όρους δανεισμού και γίνονται λίγο πιο αυστηροί, έχετε αδύναμη ζήτηση και ξέρετε, δίνει μια εικόνα των πολύ αυστηρών πιστωτικών συνθηκών στην οικονομία» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v