Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ στην Κίνα

Η Ραϊμόντο σκοπεύει να ταξιδέψει στο Πεκίνο την εβδομάδα της 21ης Αυγούστου, αν και οι ημερομηνίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επίσκεψη της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ στην Κίνα

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα στα τέλη Αυγούστου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η Ραϊμόντο σκοπεύει να ταξιδέψει στο Πεκίνο την εβδομάδα της 21ης Αυγούστου, αν και οι ημερομηνίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξουν, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. 

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εμπορίου αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού και δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα που θα ήθελε να συζητήσει η Ραϊμόντο με τους ομολόγους της.

Η ίδια δήλωσε σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να μεταβεί στην Κίνα «αργότερα αυτό το καλοκαίρι, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιήσει την ημερομηνία και τα σχέδια».

Η Ραϊμόντο, της οποίας τα e-mail παραβιάστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε κυβερνοεπίθεση που συνδέεται με την Κίνα, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να περιορίσει την πρόσβαση του Πεκίνου σε προηγμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των εξαγωγών που ανακοινώθηκαν πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v