Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανικά πυρομαχικά διασποράς σκότωσαν Ρώσο δημοσιογράφο και τραυμάτισαν τρεις

Πολεμικός ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti σκοτώθηκε από ουκρανικό βομβαρδισμό στη Ζαποριζια. Ακόμη τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Ουκρανικά πυρομαχικά διασποράς σκότωσαν Ρώσο δημοσιογράφο και τραυμάτισαν τρεις

Ένας Ρώσος δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, ο Ρότισλαβ Ζουράβλεφ, σκοτώθηκε σήμερα σε ουκρανικό βομβαρδισμό στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, ανέφερε ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν επίθεση με πυροβολικό εναντίον μιας ομάδας δημοσιογράφων», «τραυματίζοντας τέσσερις δημοσιογράφους», ανέφερε ο ρωσικός στρατός. «Κατά τη μεταφορά τους, ο Ρότισλαβ Ζουράβλεφ (...) υπέκυψε στα τραύματά του μετά από την έκρηξη πυρομαχικών διασποράς».

Η κατάσταση της υγείας των τριών άλλων τραυματισμένων δημοσιογράφων είναι «σταθερή», σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, ο οποίος ανέφερε ότι «μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ιατρικές εγκαταστάσεις».

Το Ria Novosti επιβεβαίωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου του, τονίζοντας αυτός σκοτώθηκε ενώ έκανε ρεπορτάζ στο χωριό Πιατικάτκι στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην επαρχία Ζαπορίζια.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε προσχεδιασμένο «αποτρόπαιο έγκλημα» τον θάνατο του Ρώσου δημοσιογράφου, θεωρώντας τη Δύση «υπεύθυνη» στο πλευρό του Κιέβου και υποσχόμενο «απάντηση» στους υπεύθυνους της επίθεσης.

«Ολα δείχνουν ότι η επίθεση κατά ομάδας δημοσιογράφων δεν έγινε στην τύχη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί θα προτιμήσουν, όπως στο παρελθόν σε τέτοιες περιπτώσεις, να κλείσουν τα μάτια στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα».

Ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης στη Ζαπορίζια Γεβγκένι Μπαλίτσκι εξέφρασε «τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους» του δημοσιογράφου.

Ταυτόχρονος ρωσικός βομβαρδισμός με ρωσικές βόμβες διασποράς

Ο Ουκρανός κάμεραμαν Γεβγκέν Σίλκο, που εργαζόταν με ομάδα της Deutsche Welle σε ρεπορτάζ στην ουκρανική πλευρά σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου, τραυματίστηκε από θραύσματα ρωσικών βομβών διασποράς, μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στην ίδια ρωσική επίθεση σκοτώθηκε ένας Ουκρανός στρατιώτης και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Θέμα του ρεπορτάζ ήταν κέντρο εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού κοντά στην Ντουϊκίφκα, στο Ντονέτσκ.

«Στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν πιθανότατα το ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v