Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πριγκόζιν: Ντροπή αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο στην Ουκρανία

Επανεμφάνιση Πριγκόζιν με βίντεο στο οποίο λέει σε μαχητές της Wagner ότι για την ώρα δεν θα έχουν άλλη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πριγκόζιν: Ντροπή αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο στην Ουκρανία

O ιδρυτής της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε σε βίντεο να καλωσορίζει τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης στη Λευκορωσία και να τους λέει ότι προς το παρόν δεν θα έχουν άλλη εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στο βίντεο, την αυθεντικότητα του οποίου το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως, ακούγεται ένας άνδρας του οποίου η φωνή και τα ρωσικά μοιάζουν σύμφωνα με το πρακτορείο στο Πριγκόζιν, να καλωσορίζει τους άνδρες του. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Telegram.

«Καλώς ήρθατε παλικάρια... Καλώς ήρθατε στο έδαφος της Λευκορωσίας» ανέφερε ο Πριγκόζιν. 

«Πολεμήσαμε με τιμή», είπε ο Πριγκόζιν. «Έχετε κάνει πολλά για τη Ρωσία. Αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο είναι μια ντροπή στην οποία δεν χρειάζεται να εμπλακούμε»

Στη συνέχεια, ο Πριγκόζιν λέει στους άνδρες του να συμπεριφέρονται καλά στους ντόπιους και τους διατάζει να εκπαιδεύσουν τον λευκορωσικό στρατό και να συγκεντρώσουν τη δύναμή τους για ένα «νέο ταξίδι στην Αφρική».

«Και ίσως θα επιστρέψουμε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία κάποια στιγμή όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αναγκαστούμε να ντροπιάζουμε τον εαυτό μας» τόνισε ο Πριγκόζιν.

Ένας άντρας που σύμφωνα με το Reuters μοιάζει με τον Ντμίτρι Ούτκιν, ο οποίος συνέβαλε στην ίδρυση της Wagner, μίλησε μετά στους άντρες.«Αυτό δεν είναι το τέλος. Αυτή είναι μόνο η αρχή της μεγαλύτερης δουλειάς στον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα» τόνισε. «Και καλώς ήρθες στην κόλαση!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v