Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο μικρή πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ βλέπει η Goldman Sachs

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3% τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, ενώ η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή. Τι εκτιμά η τράπεζα για τους επόμενους 12 μήνες.

Πιο μικρή πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ βλέπει η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs υποβαθμίζει την πιθανότητα οι ΗΠΑ να εισέλθουν σε ύφεση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Federal Reserve θα μπορέσει να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει οικονομική ύφεση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επικεφαλής οικονομολόγος Jan Hatzius είπε ότι η τράπεζα μείωσε την πιθανότητα βραχυπρόθεσμης ύφεσης στις ΗΠΑ στο 20% από 25%, λόγω των πρόσφατων στοιχείων που έδειξαν ότι η οικονομία είναι ανθεκτική.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 3% τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, ενώ η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή.

«Περιμένουμε κάποια επιβράδυνση τα επόμενα δύο τρίμηνα», είπε ο Hatzius. «Αλλά η χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, η ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας και η συνεχιζόμενη άνθηση στην κατασκευή εργοστασίων υποδηλώνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν και με ρυθμό χαμηλότερο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v