Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακατέλαβαν 7 τ. χλμ. γύρω από την Μπαχμούτ οι ουκρανικές δυνάμεις

Μέχρι στιγμής στην αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού έχουν απελευθερωθεί εδάφη που έχουν εμβαδόν συνολικά 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Ουκρανία απέτυχε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές διαμηνύει ο Πούτιν

Ανακατέλαβαν 7 τ. χλμ. γύρω από την Μπαχμούτ οι ουκρανικές δυνάμεις

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνια Μαλιάρ, ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας της ανακατέλαβαν από τα ρωσικά στρατεύματα 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την –σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη– πόλη Μπαχμούτ (ανατολικά), η οποία κατελήφθη τον Μάιο, έπειτα από πολύμηνες, εξαιρετικά αιματηρές μάχες.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συνεπεία της βελτίωσης του πώς παίρνονται θέσεις και της (τακτικής) ευθυγράμμισης στη γραμμή του μετώπου, απελευθερώθηκαν εδάφη επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων στην κατεύθυνση της Μπαχμούτ», ανέφερε η κυρία Μαλιάρ.

Πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής στην αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού έχουν απελευθερωθεί εδάφη που έχουν εμβαδόν συνολικά 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πούτιν: Απέτυχαν να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Κυριακή ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών "δεν είναι επιτυχής" και ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει.

Επίσης, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει "επαρκές απόθεμα" βομβών διασποράς και ότι η Μόσχα επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τις χρησιμοποιήσει αν τέτοιου είδους όπλα χρησιμοποιηθούν κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

"Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές...απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης", είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.

"Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v