Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα hedge funds μειώνουν την έκθεση στις αμερικανικές μετοχές

Τα hedge funds έχουν μειώσει τη συνολική τους στάθμιση στις αμερικανικές μετοχές στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2013.

Τα hedge funds μειώνουν την έκθεση στις αμερικανικές μετοχές

Τα hedge funds έχουν μειώσει τα στοιχήματά τους σε άνοδο της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας και έχουν στραφεί στην Ευρώπη, εν μέσω ανησυχιών για την ανθεκτικότητα του ράλι των τεχνολογικών μετοχών στις ΗΠΑ.

Στοιχεία της Goldman Sachs δείχνουν ότι τα hedge funds έχουν μειώσει τη συνολική τους στάθμιση στις αμερικανικές μετοχές στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2013 ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξήσει τα στοιχήματά τους στις ευρωπαϊκές μετοχές σε επίπεδο-ρεκόρ. 

Αναλύτρια της αυστραλιανής Antipodes Partners δήλωσε στους Financial Times ότι το ράλι των αμερικανικών μετοχών στο οποίο πρωταγωνίστησαν η Nvidia, η Amazon και η Apple έχει κάνει κάποιες εταιρείες να φαίνονται υπερτιμημένες. 

«Είναι δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς τις αποτιμήσεις κάποιων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών. Συμφωνούμε ότι η Nvidia είναι σπουδαία εταιρεία αλλά ως επενδυτές αξίας δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτές τις αποτιμήσεις», τόνισε η Άλισον Σάβας.

Ο Nasdaq κατέγραψε το καλύτερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών και άνοδο 31% από την αρχή του έτους. 

Στον αντίποδα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει σημειώσει κέρδη 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v