Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει κάποιες επιχειρήσεις στην Αφρική η Wagner

Η συμφωνία προέκυψε καθώς το Κρεμλίνο αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν είχε σχεδόν τρεις ώρες συνομιλίες με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές της Wagner στις 29 Ιουνίου, μόλις πέντε ημέρες μετά την άνευ προηγουμένου ανταρσία.

Κρατάει κάποιες επιχειρήσεις στην Αφρική η Wagner

Το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να αφήσει την ομάδα Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν να διατηρήσει ορισμένες από τις εκτεταμένες δραστηριότητές του στην Αφρική, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή της στην πλούσια σε πόρους ήπειρο, μετά την απόπειρα ανταρσίας του.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις της Βάγκνερ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και έχει την υποστήριξη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο.

Η συμφωνία προέκυψε καθώς το Κρεμλίνο αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν είχε σχεδόν τρεις ώρες συνομιλίες με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές της Wagner στις 29 Ιουνίου, μόλις πέντε ημέρες μετά την άνευ προηγουμένου ανταρσία στη Ρωσία, που απείλησε τη διακυβέρνηση του προέδρου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v