Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνουν οι μισθοί στη Βρετανία, θα ανέβουν κι άλλο τα επιτόκια

Η μέση άνοδος των μισθών, εξαιρουμένων των μπόνους, διατηρήθηκε στο 7,3% το τρίμηνο έως τον Μάιο. Είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν επιβράδυνση στο 7,1%. Υψηλό 15 μηνών χτυπάει η στερλίνα.

Ανεβαίνουν οι μισθοί στη Βρετανία, θα ανέβουν κι άλλο τα επιτόκια

Η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο διατηρήθηκε σε επίπεδο που ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι είπε ότι τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, διατηρώντας την πίεση για υψηλότερα επιτόκια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μέση άνοδος των μισθών, εξαιρουμένων των μπόνους, διατηρήθηκε στο 7,3% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για την περίοδο έως τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν επιβράδυνση στο 7,1%.

«Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα πολύ καυτή, καθώς η αύξηση των μισθών παραμένει ανησυχητικά υψηλή», δήλωσε ο Yael Selfin, Chief Economist της KPMG UK.

Τα στοιχεία είναι τα πρώτα από τα δύο κρίσιμα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την επόμενη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια στις 3 Αυγούστου.

Στο πιο υψηλό των τελευταίων 15 μηνών η στερλίνα, μετά την έκθεση για τους μισθούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v