Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αντιμέτωπες με πιο αυστηρές κεφαλαιακές ρυθμίσεις οι τράπεζες

Η πτώχευση της SVB και άλλων τραπεζών αυτή την άνοιξη ήταν μια προειδοποίηση ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο ανθεκτικές και χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια, τόνισε ο Μάικλ Μπαρ, αντιπρόεδρος του εποπτικού βαρχίονα της Fed.

ΗΠΑ: Αντιμέτωπες με πιο αυστηρές κεφαλαιακές ρυθμίσεις οι τράπεζες

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές στις κεφαλαιακές ρυθμίσεις για τις μεσαίου μεγέθους τράπεζες ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου ρυθμιστικών αλλαγών που αποσκοπεί να καταστήσει πιο ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα που κλονίστηκε νωρίτερα φέτος από μια σειρά τραπεζικών πτωχεύσεων.

Ο Μάικλ Μπάρ, αντιπρόεδρος του εποπτικού βαρχίονα της Fed, αποκάλυψε τη Δευτέρα σχέδιο για την επιβολή πιο αυστηρών κανονισμών για τράπεζες με στοιχεία ενεργητικού άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι νέοι κανονισμοί απαιτούν από τις τράπεζες να συσσωρεύσουν πρόσθετα κεφάλαια για να προετοιμαστούν καλύτερα για έκτακτους κινδύνους και να απορροφήσουν τυχόν ζημίες. 

Οι προτάσεις έρχονται μήνες αφότου η κατάρρευση των Silicon Valley Bank, Signature Bank και First Republic πυροδότησε φόβους για την ανθεκτικότητα των περιφερειακών τραπεζών

«Με έναν προφανή τρόπο, η πτώχευση της SVB και άλλων τραπεζών αυτή την άνοιξη ήταν μια προειδοποίηση ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο ανθεκτικές και χρειάζονται περισσότερο από αυτό που αποτελεί το θεμέλιο αυτής της ανθεκτικότητας, που είναι το κεφάλαιο», δήλωσε ο Μπαρ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κέντρο Δικομματικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v