Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα δάνεια στις ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο άλμα από την εποχή της πανδημίας κορωνοϊού κάνουν οι απώλειες των έξι μεγάλων τραπεζών. Οι αυξήσεις των επιτοκίων πιέζουν τους δανειολήπτες.

Στο κόκκινο τα δάνεια στις ΗΠΑ

Οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ πρόκειται αυτή την εβδομάδα να αναφέρουν το μεγαλύτερο άλμα στις απώλειες δανείων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια πιέζουν τους δανειολήπτες σε ολόκληρη την οικονομία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου πρόκειται να δείξει ότι οι τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τα υψηλότερα επιτόκια σε κάποιο βαθμό, ενισχύοντας τα έσοδα από δανεισμό και επενδύσεις. Όμως, μετά από τρία χρόνια σχετικά λίγων κόκκινων δανείων, εν μέρει λόγω των μέτρων τόνωσης της εποχής της πανδημίας και άλλης κρατικής βοήθειας, οι τράπεζες αρχίζουν επίσης να βλέπουν τις αρνητικές επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων και του πληθωρισμού στους δανειολήπτες.

Οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ -JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs και Morgan Stanley- προβλέπεται ότι θα έχουν διαγράψει συνολικά 5 δισ. δολάρια που συνδέονται με αθετημένα δάνεια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον μέσο όρο εκτιμήσεων τραπεζικών αναλυτών, όπως συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Οι έξι τράπεζες αναμένεται ότι θα έχουν κρατήσει στην άκρη περίπου 7,6 δισ. δολάρια για να καλύψουν δυνητικά κόκκινα δάνεια, εκτιμούν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v