Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aξιωματούχοι της Fed πίεσαν για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Ιουνίου συμφώνησαν να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά κάποιοι τάχθηκαν υπέρ μιας αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης, αποκαλύπτουν τα πρακτικά.

Aξιωματούχοι της Fed πίεσαν για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Οι αξιωματούχοι της Fed δεν ήταν τόσο ενωμένοι τον Ιούνιο όσο φαίνεται από την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στο πέρας της συνεδρίασης, καθώς κάποιοι τάχθηκαν υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων. 

Ειδικότερα, η πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed συμφώνησαν να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα στη συνεδρίαση του Ιουνίου σε μια προσπάθεια να αγοράσουν χρόνο και να αξιολογήσουν αν θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, μολονότι οι περισσότεροι ανέμεναν ότι θα αναγκαστούν να συσφίξουν περαιτέρω τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου. 

Σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι έκριναν ότι είναι κατάλληλο να διατηρήσουν τα επιτόκια στο 5 με 5,25%, αναφέρεται στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. 

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους αξιωματούχους παρατήρησαν ότι η διατήρηση των επιτοκίων στα υφιστάμενα επίπεδα θα τους έδινε περισσότερο χρόνο να αξιολογήσουν την πρόοδο της οικονομίας προς την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%». 

Ωστόσο, «κάποιοι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είναι υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης σε αυτή τη συνεδρίαση ή ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν μια τέτοια πρόταση» επισημαίνεται στα πρακτικά.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v