Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε το σχέδιο Μπάιντεν για διαγραφή φοιτητικού χρέους

Μεγάλο πλήγμα στον Μπάιντεν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να μπλοκάρει το πρόγραμμα διαγραφής φοιτητικού χρέους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε το σχέδιο Μπάιντεν για διαγραφή φοιτητικού χρέους

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε το πρόγραμμα του Αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν για τη συγχώρεση φοιτητικού χρέους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά, η κυβέρνηση δεν έχει δικαιοδοσία να εφαρμόσει το πρόγραμμα, καταργώντας μια από τις πιο εμβληματικές πολιτικές του προέδρου Μπάιντεν.

Οι έξι συντηρητικοί δικαστές αμφισβήτησαν κατά πόσον ο Μπάιντεν έχει την αρμοδιότητα να διαγράψει χρέος, ενώ ανέφεραν ότι το μέτρο θα έπρεπε πιθανότατα να λάβει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. 

Το πρόγραμμα προτείνει τη διαγραφή φοιτητικού χρέους ώς και 10.000 δολαρίων για την πλειονότητα των δανειοληπτών με ετήσιο εισόδημα ως 125.000 δολάρια. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου έχει υπολογίσει ότι το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 400 δισ. δολάρια. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα διαγραφής χρέους θα πρόσφερε σημαντική οικονομική ανακούφιση μετά την πανδημία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v