Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VIP μέλος της Wagner ο Σεργκέι Σουροβίκιν

Εγγραφα που επικαλείται το CNN δείχνουν ότι ο εξαφανισμένος Ρώσος στρατηγός είχε αριθμό μητρώου στη μισθοφορική ομάδα. Στη λίστα 30 ανώτατοι αξιωματικοί.

VIP μέλος της Wagner ο Σεργκέι Σουροβίκιν

Έγγραφα που κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά στο CNN υποδηλώνουν ότι ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν ήταν μυστικό VIP μέλος της Wagner.

Τα έγγραφα έδειξαν ότι ο Σουροβίκιν είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη Wagner. Ο Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον 30 άλλους ανώτερους ρωσικούς στρατιωτικούς και αξιωματούχους πληροφοριών, οι οποίοι σύμφωνα με την πηγή είναι επίσης VIP μέλη της Wagner.

Ο Σουροβίκιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το περασμένο Σάββατο, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το οποίο ζητούσε από τον επικεφαλής της Wagner, Γ. Πριγκόζιν, να σταματήσει την εξέγερσή του. Το πού βρίσκεται έκτοτε παραμένει άγνωστο.

Ο Σουροβίκιν είναι διοικητής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πήρε το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» για τις αδίστακτες τακτικές του στη Συρία.

Η Wagner δεν απάντησε στο αίτημα του CNN για σχόλιο. Δεν είναι σαφές τι συνεπάγεται η ιδιότητα μέλους VIP της Wagner, συμπεριλαμβανομένου του εάν υπάρχει οικονομικό όφελος.

Ο Σουροβίκιν ήταν γνωστό ότι είχε δεσμούς με την ομάδα μισθοφόρων, αλλά τα έγγραφα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την εγγύτητα των ανώτερων μελών του ρωσικού στρατού και της Wagner.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v