Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Διεθνής παρίας κατάντησε ο Πούτιν μετά την ανταρσία

«Χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, χάνει τον πόλεμο στη χώρα του και έχει γίνει παρίας σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν ξέρουμε αν τελικά αποδυναμώθηκε από την ανταρσία της Wagner», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον Ρώσο ομόλογό του.

Μπάιντεν: Διεθνής παρίας κατάντησε ο Πούτιν μετά την ανταρσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει παρίας παγκοσμίως και είναι «ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, ακόμα κι αν είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν αποδυναμώθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα της ανταρσίας της Wagner.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για ένα ταξίδι στο Σικάγο, ο Μπάιντεν είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, «χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας του και έχει γίνει παρίας σε όλο τον κόσμο».

Ερωτηθείς αν ο Πούτιν είναι πλέον αποδυναμωμένος, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι δύσκολο να πει κανείς, αλλά ξεκάθαρα χάνει τον πόλεμο».

Ο Λευκός Οίκος παραμένει προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του στον απόηχο της ανταρσίας που έκανε το περασμένο Σαββάτο η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner κατά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η ανταρσία των Ρώσων μισθοφόρων κατά του Κρεμλίνου είναι εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν είχαν καμία εμπλοκή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v