Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν για ανταρσία Wagner: Η Ρωσία απέφυγε εμφύλιο πόλεμο

«Σε μια δύσκολη κατάσταση ενεργήσατε με σαφήνεια και συνοχή», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στους 2.500 στρατιώτες που συγκεντρώθηκαν σε τελετή στο Κρεμλίνο. Εκλεισε η ποινική έρευνα σε βάρος των μαχητών της Wagner.

Πούτιν για ανταρσία Wagner: Η Ρωσία απέφυγε εμφύλιο πόλεμο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία απέτρεψε τον «εμφύλιο πόλεμο» μετά την ένοπλη εξέγερση του ηγέτη Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε μια δημόσια εκδήλωση υποστήριξης προς τη στρατιωτική του ηγεσία.

«Στην πραγματικότητα αποτρέψατε έναν εμφύλιο πόλεμο», είπε ο Πούτιν στους 2.500 στρατιώτες που συγκεντρώθηκαν σε μια τελετή στο Κρεμλίνο, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά σήμερα Τρίτη. «Σε μια δύσκολη κατάσταση ενεργήσατε με σαφήνεια και συνοχή».

Ο Πούτιν μίλησε μετά από μια συνάντηση αργά τη Δευτέρα με τους αρχηγούς ασφαλείας, που περιλάμβανε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τον στενό του σύμμαχο, που υπήρξε ο κύριος στόχος των επιθέσεων του Πριγκόζιν για τον χειρισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έκλεισε μια ποινική έρευνα σε βάρος μαχητών Wagner σχετικά με την ένοπλη ανταρσία του Σαββάτου, που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη απειλή για την 24χρονη διακυβέρνηση του Πούτιν. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε ότι έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τη μεταφορά βαρέος οπλισμού από τη Wagner σε μονάδες του ρωσικού στρατού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v