Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαρροή σε εργοστάσιο μπύρας έβαψε κόκκινη τη θάλασσα

Μία περιοχή με συνήθως καταγάλανα νερά σε ιαπωνικό θέρετρο έχει πλέον απόχρωση του κόκκινου.

Διαρροή σε εργοστάσιο μπύρας έβαψε κόκκινη τη θάλασσα

Είναι η Ερυθρά Θάλασσα, αλλά όχι όπως την ξέρετε. Κάτοικοι στη νότια πόλη Nago της Ιαπωνίας στο νησί της Οκινάουα ξύπνησαν σήμερα Τρίτη και διαπίστωσαν ότι μια περιοχή με συνήθως καταγάλανα νερά έχει πλέον γίνει με απόχρωση του κόκκινου.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, το νερό άλλαξε χρώμα καθώς ένα εργοστάσιο μπύρας που ανήκει στην Orion Breweries είχε διαρροή με ένα ψυκτικό που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εξοπλισμού ζυθοποιίας να ρέει σε ένα κοντινό ποτάμι.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα δείχνουν ότι τα νερά του Nago, που φημίζεται για τα παραλιακά θέρετρα και τα κρυστάλλινα νερά του, έχουν βαφτεί βαθύ κόκκινο. Η ζυθοποιία κατηγόρησε τη χημική προπυλενογλυκόλη - που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ψύξης - για την αλλαγή χρώματος.

Η Orion ζήτησε συγγνώμη για «την ταλαιπωρία και την ανησυχία που προκαλέσαμε στους κοντινούς κατοίκους και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη» και είπε ότι θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη της διαρροής, η οποία έχει πλέον διορθωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v