Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Στη δικαιοσύνη οι εγκέφαλοι της ανταρσίας

Εγκληματική ενέργεια με στόχο την αποδυνάμωση της χώρας η ανταρσία, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος. Ευχαρίστησε όσους μαχητές της Wagner βοήθησαν να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πούτιν: Στη δικαιοσύνη οι εγκέφαλοι της ανταρσίας

Σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές της Βάγκνερ είναι πατριώτες και ευχαρίστησε εκείνους τους διοικητές και τους στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης που βοήθησαν στην αποφυγή αιματοκυλίσματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν δήλωσε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα επιτρέψει στους μαχητές της Wagner να μετεγκατασταθούν στη Λευκορωσία, να υπογράψουν σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας ή να επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά στον ιδρυτή της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτοί που οργάνωσαν την ανταρσία το Σαββατοκύριακο θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, κόντρα σε όσα είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Πεσκόφ ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις. 

«Αυτή είναι μια εγκληματική ενέργεια με στόχο την αποδυνάμωση της χώρας. Ήταν μια κολοσσιαία απειλή» τόνισε.

«Οι δυτικοί ήθελαν τους Ρώσους στρατιώτες να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το IFX, ο Ρώσος πρόεδρος μετά το διάγγελμα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v