Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Οι εγκληματίες θα υπηρετούν μόνο στον στρατό, όχι σε ιδιωτικές ομάδες

Εν μέσω της εξέγερσης Wagner, ο Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που επέτρεπε σε καταδικασμένους άνδρες να υπηρετήσουν στον στρατό.

Ρωσία: Οι εγκληματίες θα υπηρετούν μόνο στον στρατό, όχι σε ιδιωτικές ομάδες

Οι ρωσικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες δεν επιτρέπεται πλέον να στρατολογούν καταδικασμένους εγκληματίες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, διευκρίνισε βουλευτής σήμερα Δευτέρα, καθώς αυτό θα είναι πλέον αποκλειστική αρμοδιότητα του τακτικού στρατού.

Οπως σημειώνουν oι Financial Times, οι εγκληματίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο πολεμώντας για τη Ρωσία στην Ουκρανία, καθώς αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό της ομάδας Wagner, η οποία το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε μια ένοπλη εξέγερση κατά της ηγεσίας του στρατού.

Εν μέσω της εξέγερσης, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που επέτρεπε σε καταδικασμένους άνδρες να υπηρετήσουν στον στρατό.

Οι εγκληματίες θα επιτρέπεται πλέον να υπηρετούν μόνο στον τακτικό στρατό, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον Pavel Krasheninnikov, πρόεδρο της επιτροπής για τη νομοθεσία και την οικοδόμηση του κράτους στη Ρωσική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v