Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσικά ΜΜΕ: Παραμένουν οι κατηγορίες κατά Πριγκόζιν

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για την ένοπλη εξέγερσή του βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο υποσχέθηκε να τις αποσύρει.

Ρωσικά ΜΜΕ: Παραμένουν οι κατηγορίες κατά Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πολέμαρχος Γεβγκένι Πριγκόζιν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες για την ένοπλη εξέγερσή του, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο υποσχέθηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον του θα αποσυρθούν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Ria Novosti, η κύρια κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Ρωσίας, επικαλέστηκε τη Δευτέρα μια πηγή από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες δεν έχουν αποσυρθεί. Η Kommersant, μια ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα, ανέφερε επίσης ότι η FSB, η κύρια υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, συνεχίζει να ερευνά τον Πριγκόζιν και είπε ότι «δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος για να ληφθεί άλλη απόφαση».

Το timing των πληροφοριών το πρωί της Δευτέρας φάνηκε να υποδηλώνει συντονισμένα μηνύματα από το Κρεμλίνο.

Ουδείς έχει δει ή ακούσει τον Πριγκόζιν από τότε που έφυγε με το αυτοκίνητο από το αρχηγείο του νότιου στρατού στο Ροστόφ-ον-Ντον, το οποίο ανέλαβε για λίγο η πολιτοφυλακή Wagner το Σάββατο.

Το Κρεμλίνο είπε τότε ότι η υπόθεση εναντίον του «θα τελειώσει» και ισχυρίστηκε ότι ο Πριγκόζιν είχε συμφωνήσει να φύγει για τη Λευκορωσία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v