Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ifo: Στο 6,2% βλέπει τον πληθωρισμό στη Γερμανία φέτος

Η χαλάρωση των σημείων συμφόρησης στην προσφορά και η σημαντική πτώση των τιμών της ενέργειας βοηθούν την ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας. Τι αναμένει για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ifo: Στο 6,2% βλέπει τον πληθωρισμό στη Γερμανία φέτος

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo δήλωσε ότι τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού στη Γερμανία επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες και την κατασκευαστική δραστηριότητα μέσω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης και της σημαντικής αύξησης του κόστους χρηματοδότησης.

Στην οικονομική πρόβλεψή του για την άνοιξη του 2023, το Ινστιτούτο σημείωσε ότι η χαλάρωση των σημείων συμφόρησης στην προσφορά των ενδιάμεσων προϊόντων και η σημαντική πτώση των τιμών της ενέργειας βοηθούν την ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας. Ως αποτέλεσμα, αναμένει ότι το προσαρμοσμένο στις τιμές ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,1% φέτος πριν αυξηθεί κατά 1,7% το 2024.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Γερμανίας το 2023 αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 6,2%, ελαφρώς χαμηλότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ θα μειωθεί στο 2,2% το 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v