Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοϊγκού: Θα στοχεύσουμε ουκρανικά κέντρα αποφάσεων, αν χτυπηθεί η Κριμαία

Επιθέσεις με HIMARS και Storm Shadow στην Κριμαία περιμένει ο Ρώσος ΥΠΑΜ. Προειδοποιεί με σκληρά αντίποινα. Θα σημάνει πλήρη εμπλοκή ΗΠΑ και Βρετανίας στη σύγκρουση.

Σοϊγκού: Θα στοχεύσουμε ουκρανικά κέντρα αποφάσεων, αν χτυπηθεί η Κριμαία
Σεργκέι Σοϊγκού, Ρώσος υπουργός Άμυνας

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να χτυπήσουν το έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, με πυραύλους HIMARS και Storm Shadow, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σχεδιάζει να χτυπήσει το έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, με πυραύλους HIMARS και Storm Shadow», δήλωσε ο Σοϊγκού σε συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας.

Για να συμπληρώσει ότι η χρήση πυραύλων έξω από τη ζώνη ειδικής επιχείρησης θα έχει ως συνέπεια άμεσα πλήγματα σε κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία.

«Η χρήση αυτών των πυραύλων εκτός της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα σημαίνει την πλήρη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εξαπολύσει συνολικά 263 επιθέσεις στις θέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις κατευθύνσεις Ντόνετσκ, Νότιο Ντόνετσκ και Ζαπορίζια από τις 4 Ιουνίου, αλλά όλες έχουν απωθηθεί με επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v