Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώην υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας αναλαμβάνει την προεδρία κρατικού ρωσικού think tank

Η κυρία Κνάισλ πρόκειται να ηγηθεί του «Γεωπολιτικού Παρατηρητηρίου "Γκόρκι" για τα Θεμελιώδη Ζητήματα της Ρωσίας», με στόχο «τον καθορισμό της πολιτικής της Ρωσίας ειδικά στην Εγγύς και Μέση Ανατολή».

Πρώην υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας αναλαμβάνει την προεδρία κρατικού ρωσικού think tank

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ, η οποία είχε απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ, όταν στον γάμο της, το 2018, χόρευε βαλς με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, θα αναλάβει την προεδρία της νεοϊδρυθείσας δεξαμενής σκέψης του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να λάβει και ρωσικό διαβατήριο.

Η κυρία Κνάισλ πρόκειται να ηγηθεί του «Γεωπολιτικού Παρατηρητηρίου "Γκόρκι" για τα Θεμελιώδη Ζητήματα της Ρωσίας», με στόχο «τον καθορισμό της πολιτικής της Ρωσίας ειδικά στην Εγγύς και Μέση Ανατολή». Σύμφωνα μάλιστα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, η αυστριακή πολιτικός και πρώην διπλωμάτης καριέρας, μιλώντας πρόσφατα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επαίνεσε τον ρώσο πρόεδρο και ανέφερε ότι σκέφτεται να μετακομίσει στη Ρωσία. Ερωτηθείσα αν θα ήθελε να αποκτήσει και ρωσικό διαβατήριο, δήλωσε ότι «δεν είναι στο χέρι» της να αποφασίσει για αυτό. «Για να γίνω Ρωσίδα, πρέπει να μάθω καλά ρωσικά. Πρέπει να διαβάσει κανείς το "Πόλεμος και Ειρήνη" μέχρι το τέλος, να απορροφήσει τον Ντοστογιέφσκι και τουλάχιστον δύο έργα του Τσέχοφ και μετά να μπορεί να μιλήσει για αυτό. Αλλά είμαι πολύ ανοιχτή», δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή αισθάνεται περισσότερο Γαλλίδα και Ευρωπαία, ενώ, όπως είπε, δεν της λείπει καθόλου η πατρίδα της.

Η Κάριν Κνάισλ ήταν υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2019 στην κυβέρνηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και κατά τη διάρκεια της αυστριακής προεδρίας στην ΕΕ, είχε προσκαλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στον γάμο της. Υποκλίθηκε μάλιστα μπροστά του, χορεύοντας βαλς. Οι σχετικές φωτογραφίες είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου.

Τον Μάιο του 2022 η κυρία Κνάισλ παραιτήθηκε υπό μεγάλη διεθνή πίεση από το εποπτικό συμβούλιο της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosneft.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v