Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλική Ακτοφυλακή διέσωσε 96 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο

Ολονύχτια επιχείρηση υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη βοήθεια παραπλεόντων σκαφών, στην περιοχή Ροτσέλα της Καλαβρίας.

Η Ιταλική Ακτοφυλακή διέσωσε 96 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο

Ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 96 μετανάστες διέσωσε το περιπολικό σκάφος SAR CP 311 της ιταλικής ακτοφυλακής την περασμένη νύχτα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 ναυτικών μιλίων από την περιοχή Ροτσέλα στα νότια, στην ιταλική περιοχή ευθύνης SAR.

Αρχικά, λόγω των απαγορευτικών καιρικών συνθηκών και του μεγάλου αριθμού επιβαινόντων, δεν ήταν δυνατή η ασφαλής μεταφόρτωση των μεταναστών στο περιπολικό σκάφος, παρά την παρουσία εμπορικού πλοίου που συμμετείχε στις επιχειρήσεις.

Ως εκ τούτου, οι ναυαγοσώστες του ιταλικού Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο με σκοπό να ηρεμήσουν τους επιβαίνοντες και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν μια πιο προστατευμένη θέση, ούτως ώστε να έρθει παραπλεύρως το περιπολικό.

Χάρη επίσης στην επιτόπου επέμβαση ενός πορτογαλικού περιπολικού σκάφους που επιχειρεί για λογαριασμό της υπηρεσίας Frontex και της παρουσίας εμπορικών σκαφών που δημιουργούσαν καταφύγιο από τη θάλασσα και τον άνεμο, με το πρώτο φως της αυγής οι επιχειρήσεις διάσωσης, αν και πολύπλοκες, ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια.

Μία γυναίκα, η οποία είχε πέσει στη θάλασσα κατά τις πρώτες ταραγμένες φάσεις της επιχείρησης, διασώθηκε αμέσως από ναυαγοσώστες του Λιμενικού και επιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος. Όλοι οι μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο περιπολικό του Λιμενικού, το οποίο στη συνέχεια έφτασε στο λιμάνι Ροτσέλα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v