Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 6,1% στην ευρωζώνη

Στη χώρα μας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ήταν 2,8% τον Μάιο. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,1% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία ένδειξη παρέμεινε αμετάβλητη.

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 6,1% στην ευρωζώνη

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 6,1% τον Μάιο, μετά το 7,0% του Απριλίου, ενώ ο μηνιαίος ρυθμός παρέμεινε αμετάβλητος, όπως ενημέρωσε η Eurostat στην τελική έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή. Και τα δύο στοιχεία ήταν σε ευθυγράμμιση με τα αρχικά στοιχεία.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,1% τον Μάιο, σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία ένδειξη παρέμεινε αμετάβλητη.

Στη χώρα μας, ο ετήσιος πληθωρισμός -εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη- ήταν 4,1% σύμφωνα με τη Eurostat, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε εθνικό επίπεδο ήταν 2,8%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, σημείωσε άνοδο 5,3% τον Μάιο σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαίο επίπεδο, επίσης σε ευθυγράμμιση με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v