Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στο Μπέλγκοροντ

Στόχος τους να αποτρέψουν επιθέσεις από «ουκρανικές ομάδες δολιοφθορέων» σε ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν.

Ρωσία: Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στο Μπέλγκοροντ

Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, προκειμένου να αποτρέψουν επιθέσεις από «ουκρανικές ομάδες δολιοφθορέων», ανακοίνωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ (φωτ.).

Τον περασμένο μήνα οι αρχές του Μπέλγκοροντ ανέφεραν σειρά διεισδύσεων από φιλοουκρανικές ομάδες Ρώσων ανταρτών που αυτοχαρακτηρίζονται αντίπαλοι του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Καντίροφ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, είπε ότι μαχητές του τάγματος «Ζαπάντ-Άχματ» αναπτύχθηκαν κοντά στο μεθοριακό χωριό Νεχοτεγιέφκα και σ' έναν σταθμό ελέγχου της περιοχής Γκραϊβορόν, όπου τον Μάιο είχε σημειωθεί επίθεση.

«Οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Όποιος καταπατήσει τα σύνορά μας θα πάρει αστραπιαία απάντηση», ανέφερε ο Καντίροφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στις επιθέσεις αυτές, τις οποίες θεωρεί συνέπεια της ρωσικής εισβολής στο έδαφός της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v