Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληροφορίες για συνάντηση του Μπιλ Γκέιτς με τον πρόεδρο της Κίνας

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Πληροφορίες για συνάντηση του Μπιλ Γκέιτς με τον πρόεδρο της Κίνας

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, υποστήριξε το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η συνάντηση θα είναι η πρώτη του Σι με ξένο διευθύνοντα σύμβουλο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Κινέζος ηγέτης σταμάτησε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για σχεδόν τρία χρόνια, αφού η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Θα μπορούσε να είναι μια κατ' ιδίαν συνάντηση, υποστηρίζει το Reuters χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσαν να συζητήσουν. Το CNBC επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το 2015 στο περιθώριο του φόρουμ του Boao, μια συγκέντρωση για πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Hainan. Συζήτησαν απόψεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και τη μείωση της φτώχειας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο Γκέιτς έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι προσγειώθηκε στο Πεκίνο για να «επισκεφθεί συνεργάτες που εργάζονται για τις παγκόσμιες προκλήσεις υγείας και ανάπτυξης» για το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Είναι η πρώτη του επίσκεψη από το 2019.

Ο δισεκατομμυριούχος παραιτήθηκε από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft τον Μάρτιο του 2020, για να «αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές του προτεραιότητες.

Η επίσκεψη του Γκέιτς έρχεται ενόψει του πολυαναμενόμενου ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο, με στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v