Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

McKinsey: Ποιοι εργαζόμενοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει στους ανθρώπους μια νέα «υπερδύναμη» και στην οικονομία μια πολύ αναγκαία ένεση παραγωγικότητας, εκτιμά μελέτη της Mckinsey. Οι εργαζόμενοι της γνώσης θα δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα.

McKinsey: Ποιοι εργαζόμενοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της τεχνητής νοημοσύνης

Η εκρηκτική ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης θα φέρει μια εποχή αυξημένης παραγωγικότητας και ευημερίας για ορισμένους και μεγάλης αναστάτωσης για άλλους, κυρίως τους εργαζόμενους της γνώσης, σύμφωνα με νέα έκθεση της McKinsey.

Ολόκληρα τμήματα επιχειρηματικής δραστηριότητας, από τις πωλήσεις ώς το μάρκετινγκ, πρόκειται να επηρεαστούν περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, με πιθανά οικονομικά οφέλη έως και 4,4 τρισ. δολάρια τον χρόνο, περίπου 4,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με έκθεση του ερευνητικού βραχίονα της McKinsey.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει στους ανθρώπους μια νέα «υπερδύναμη» και στην οικονομία μια πολύ αναγκαία ένεση παραγωγικότητας, τονίζει στην έκθεση η Λαρέινα Γι, πρόεδρος της McKinsey Technology.

Η μελέτη εξέτασε 63 περιπτώσεις χρήσης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε περίπου 850 επαγγέλματα. Ανάλογα με το πώς υιοθετείται και εφαρμόζεται η τεχνολογία, η αύξηση της παραγωγικότητας μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 0,1% με 0,6% τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τη McKinsey.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουν ποιες δραστηριότητες μπορούν να αλλάξουν» υπογραμμίζει η Γι. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μελέτη προειδοποιεί ότι οι μετασχηματισμοί που θα προκληθούν θα ασκήσουν πίεση στο εργατικό δυναμικό, ειδικά για τους υψηλόμισθους εργαζόμενους της γνώσης, των οποίων οι δραστηριότητες θεωρούνταν ως τώρα σχετικά απρόσβλητες από την αυτοματοποίηση. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v